Studentii strainin

28 Decembrie 2008:Am plecat din România cu părerea ca studenții ERASMUS sunt niște tâmpiți. După patru luni în care am cunoscut mai mulți studenți ERASMUS decât francezi, nu mi-am schimbat părerea. Neamurile și cunostințele se exclud.

Încep cu spaniolii care sunt peste tot și a căror limba o auzi peste tot. Cred ca ăștia țin asa mult la limba lor încât nu vor sa riște sa o uite învățând o alta limba. Altfel sunt foarte de treaba și foarte veseli tot timpul.

Germanii – ii urăsc. Niște orgolioși, stăpâni ai pământului al căror zâmbet îl poți vedea de doua, trei ori pe an, de altfel nu prea cunosc oameni care sa-i iubească.

Polonezele
– nu-s urate, nu-s nici proaste, dar sunt niște ușuratice și niște bețive cum rar mai vezi. Nu ca m-ar deranja. Am chefuit bine alături de ele.

Cehoaicele – am cunoscut doar trei, m-am înțeles bine cu ele, dar nu mi se par reprezentative pentru țara lor, asa ca nu pot sa-mi dau cu părerea

Italienii – sper ca romanii sa ii fure în continuare ca merita, glumesc; dar e singurul lucru care îl știu despre romani

Englezii
– nu m-am putut apropria de ei, sunt prea grași

Austrieci – de fapt am cunoscut doar o austriaca dar o pomenesc pentru și ea urăște nemții 😀

Mexicanii și sud americanii – sunt cei mai veseli oameni de pe pământ, ii ador

Chinezii – sunt foarte amabili și simpatici, pe langa asta mai si gatesc bine :d

Poate ca am exagerat putin, si mai mult ca sigur parerea mea este subiectiva. Cu toate ca i-am criticat, astia sunt prietenii mei de pe aici, si chiar daca nu imi plac unele lucruri la ei, ma simt bine alaturi de persoana lor, fie ea tampita sau nu.

5 August 2009:…in final, dupa ce prietenii s-au trecut prin toate filtrele posibile, eu m-am infratit cu polonezii, cehii, romanii si intr-un final si cu francezii…astia au fost cei mai buni prieteni ai mei

2 thoughts on “Studentii strainin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *