ERASMUS 2008/2009: Turism

1.La Baule, Pays de Loire, Franta 21.09.2008 032
O daaaaa. Aici ma pricep. Când vine vorba de turism Franța este o mina de aur. Nu lungesc, intru direct în detalii:

1.La Baule, Pays de Loire, Franta 21.09.2008 056Ma aflu la doar 50 Km de țărmul Oceanului Atlantic, astfel am avut ocazia sa fac câteva vizite în ciuda prețurilor exorbitante la transport. Încep cu stațiunea LA BAULE, despre care se spune ca este cea mai lunga plaja din Europa, și cred ca au dreptate. Stațiunea este fenomenala, hotelurile de neimaginat, mașinile din parcări au valori exorbitante….dar la oamenii de rând nu prea le plac aceasta stațiune, ceva de genul Mamaia la noi, loc unde-și 2.Pornic, Pays de Loire, Franta 28.09.2008 099plimba fundul toți bogătanii din Franța. Dar ce importanta are cine sta lang amine pe plaja când plaja e atât de mare încât poți juca fotbal fără probleme în plin sezon (zic eu, om vedea la vara dacă am avut dreptate). Continui cu PORNIC, o localitate în stil francez cu clădiri și străzi mici și frumoase, un port mare și multe plaje mici și pitorești. Este destinația tuturor studenților străini pentru ca e singura stațiune unde poți merge cu doar 2 € cu autobuzul (la restul poți ajunge doar cu mașina sau trenul și costa de la 10 € în sus). PREFAIlLES o localitate mic în apropriere de Pornic, nimic special ca și localitate, am ajuns acolo făcând un traseu de alungul coastei. Ca și la Pornic, și aici multe plaje mici și pitorești.
[flash http://www.youtube.com/watch?v=WqAGxpMK-IM]

4.Vignoble Nantais avec Autour du Monde - 25.10.2008 255CLISSON, o localitate mica cu „parfum italian”. De vizitat zidurile unui fost castel care păzea frontierele Britaniei. Am ajuns aici printr-o excursie care ne-a mai dus sa vizitam și Muzeul Vinului Nantez iar apoi o fabrica de îmbuteliere a vinului. Cred ca a fost cea mai reușită excursie din acest an. Am reușit sa-i fac pe străini sa cante „Asa beau oamenii buni” și sa cunoască mai bine România. VANNES, un oraș din alt departament, din păcate l-am vizitat pe o vreme urata și nu pot sa spun ca am rămas cu mare lucru. LAC de GRAND LIEU, un lac în apropiere de Nantes, protejat de lege. Un loc foarte pitoresc cu o fauna și o flora foarte bogata. Lacul își schimba volumul în funcție de anotimp. Nu sunt un cunoscător prea bun al rezervațiilor naturale dar pasarea asta m-a impresionat:

[flash http://www.youtube.com/watch?v=9GIzpBuQY0k]

7.M. d'histoir de Nantes & M. d'histoire naturelle - 02.11.2008 001MUZEE NANTES, cel mai nou și mai interesant muzeu este cel al istoriei natesului, cu foarte multe ilustrații și gageturi distractive. La muzeul de istorie naturala o colecție impresionanta de scoici și de animale, punctul de atracție este scheletul de balena aflat în mijlocul muzeului. Muzeul Thomas Dobre este de fapt un castel departamental în care au adunat o mulțime de obiecte aparținând diferitelor perioade ale Fantei. Ar mai fi muzeul Jouls Verne, Beaux Arts, Planetarium, Imprimeriei și Mașinilor mecanice. Pe acestea încă nu le-am vizitat, am vreme. Sables d’Olonne, o alta stațiune fantastica, cu o plaja lunga și cu un nisip foarte fin. Aici am fost defapt pentru a urmării startul la competiția VENDEE GLOBE, care consta în înconjorul lumii în barca cu vele singur și fără asistenta. La competiție sau înscris 30 de curajoși, sosirea va fi în același loc prin luna februarie, sper sa fiu acolo.
[flash http://www.youtube.com/watch?v=QAo7ieAKLGc]

9.Mont St Michael & St Malo - 15.11.2008 223MONT ST MICHAEL, probabil cel mai vânat spațiu turistic al Franței după PARIS. Dupa cum vedeți în poza este vorba de o cetate cu o mânăstire în vârf, o minune a arhitecturii. Ceea ce e fenomenal este ca arata ca un munte în mijlocul marii. SAINT MALO, un oraș foarte frumos situat pe țărmul nord-vestic al Franței. Aici am văzut pentru prima data o piscina pe malul marii. DISNEYLAND PARIS, renumitul parc de distracții la care tânjește toata lumea sa ajungă. Ce sa zic, fiind un copil în haine de adult, mi-a plăcut mult. Dar totuși, e adevărat ca parcul este pentru cei mici, cu adevărat mici. Castelul groazei a fost 9.Mont St Michael & St Malo - 15.11.2008 118de fapt mai mult impresionant (efecte) decât înspăimântător, din toate atracțiile doar doua ce poți zice ca-ți dădeau adrenalina, în rest foarte multe efecte și peonaje. O parada de crăciun cu personaje Disney ca în filmele americane și multa multa lume. Sunt atracții unde se stătea și o ora jumate la coada. Despre buna dispoziție, cred ca important e cu cine mergi la Disneyland. Eu am fost cu 5 romani, tot ERASMUSI, prin intermediul unei excursii de vreo 200 de persoane. Nu pot zice ca m-am simțit rău, dar parca dacă eram cu Dany și Pedro altfel era. Sunt sigur ca cu Dany ne-am fi dat jos din caruselul Piratilor din Caraibe și am fi împins barca sau ne-am fi băgat în comoara sa culegem aurul. De era Pedro lângă mine sunt sigur ca doboram ceva pe acolo. Sau dacă eram cu MAXIM de la Cluj cred ca râdeam pana făceam pătrățele la abdomen. Deci, parcul e extraordinar, dar distracția e în funcție de persoanele cu care îl vizitezi. Bine, e adevărat ca am avut și ghinion cu vremea.
[flash http://www.youtube.com/watch?v=TZ7NixRGud0]

Sa nu uit de SAINT NAZAIRE, un oraș la capătul estuarului Loirei, un oraș care supraviețuiește pe urma șantierului naval. Aici am văzut prima data un vas de croaziera. Pentru ce-i care nu au văzut încă unul, sa știți ca nu exista în Sighet bloc asa lung și asa înalt ca vasul acesta.
11.Vas de croaziera in constructie la St Nazaire2

4 thoughts on “ERASMUS 2008/2009: Turism

  • Sa stii ca Castelul Groazei nu era pt tine, de aia ti s-a parut cam infantil;))
    Ai apucat sa te dai in chestiile pt cei peste 18 ani, cu triunghi rosu?
    Prima data cand am fost la Disney si eu m-am dus la toate chestiile soft, barcutze, cate un tunet, etc;)) Dar a doua oara.. m-am intors de acolo cu impresia ca, da, Disney e pt adulti uneori, dupa ce stomacul imi era langa neuroni de la rollercostere – Aerosmith, Indiana Jones, etc.
    Cu toate astea, cred ca o a 3a vizita nu si-ar mai avea sensul pt ca Disney e cel mai frumos cand esti copil. 😛
    Parerea mea!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *