Francezii

francezii
28 Decembrie 2009:Am sa dezvolt în ceea ce urmează doua generații de francezi:

1.Generația Pro, și anume tinerii, studenții în al căror mediu ma învârt majoritatea timpului. Primii tineri pe care i-am cunoscut au fost colegii de apartament a lui Lea. A fost prima săptămână de altfel pe care am petrecut-o în Franța. Aceeași atmosfera ca în România. Mult alcool, mult tutun și multa veselie. Îmi făcusem atunci o impresie foarte buna despre tineretul francez, mai ales ca erau foarte de treaba și ma ajutau sa învăț limba franceza, mai ales cea non-literara. Apoi pe parcurs am început sa îmi cunosc colegii de facultate alături de care și acum vorbesc foarte puțin. La ei, pe lângă mult alcool și mult tutun am descoperit multa prostie. Deși francezii sunt foarte ospitalieri în general, nu am beneficiat de aceeași primire și la scoală, unde cred ca s-au cam saturat de studenții străini. Dar ii înțeleg, nu e ușor sa te înțelegi cu străinii, eu știu cel mai bine.

2.O a doua generație despre care vreau sa vorbesc este cea de 40+. Am reușit sa cunosc aici câteva familii franceze alături de care am descoperit foarte multe lucruri cum ar fi gastronomia, istoria, cultura și meleagurile franceze. Cu ajutorul lor am ajuns sa înțeleg câte ceva despre brânza și vinuri, despre politica și ținuturile franceze, despre oameni și obiceiuri franceze. Astfel, reușesc cu adevărat sa acumulez informații prețioase despre Franța, o țară evoluata, cu multa experiență de unde putem învăța foarte multe.

PS: Francezii din poza nu au nici o legatura cu francezii mei, dar imi place poza 😀

5 August 2009:…si pana la urma, o data ce am inceput sa stapanesc maibine limba si sa comunic mai bine, am ajuns la concluzia ca francezii nici nu-s rai. Chiar din contra, pe final de sedere aminceput sa ma simt foarte bine cu ei.

4 thoughts on “Francezii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *