Franța, Nantes, ERASMUS 2008/2009

28 Decembrie 2008:
Dragi prieteni,

Va pup de la mare îndepărtare, atât de mare încât se va evapora toata saliva pe drum. Am fost un nesimti pe parcursul acestor aproape patru luni de lipsa și nu am dat prea multe semne de viata. Astfel, ca sa ma revanșez (și ca sa va plictisesc) am sa va scriu un mic roman despre experiența mea franceza pe parcursul primelor patru luni, luni care coincid și cu desfășurarea primului semestru de facultate. Iar pentru ca am atât de multe lucruri de spus (veți regreta ca va fost dor de mine) am făcut și un cuprins:

Cuprins (actualizate august 2009):

1.Primele impresii / Ultimele impresii
2.Facultatea
3.Înotul
4.Cultura (teatru, filarmonica)
5.Viata de noapte
6.Nantes (orașul)
7.Turism
8.România și romanii
9.Francezii
10.Studenții străini
11.Craciunul la francezi

Dighidam dighidim, va anunt ca am capatat internet la camin. Net cu crize, dar e net.

5 August 2009:…ati citit (sau poate nu) parerile mele dupa primele 4 luni de hibernare franceza. Pe parcurs au mai trecut 5 luni pana la sfarsitul hibernarii astfel ca am ajuns acasa, la caldurica (chiar canicula). Ce sa va spun, multe s-au schimbat in aceste 5 luni, atat de multe incat imi vine greu (de fapt, aproape cu lacrimi) sa-mi amintesc. As vrea doar sa las o concluzie a celor 9 luni petrecute in ERASMUS:

Pot sa spun doar ca din aceasta experienta m-am intors doar castigat (poate ca parintii mei sunt un pic in pierdere). Castigat pe plan cultural, castigat pe plan social si cel mai important pentru mine, castigat pe plan academic. Nici nu stiu daca are rost sa spun mai multe. Cele trei axe pe care le-am enumerat spun totul. ERASMUSul a fost pentru mine o imbinare a utilului cu placutul (foarte placutul, daca imi dai voie sa ma exprim asa), a fost o deschidere de minte, a fost altceva decat stiam noi ca este viata, a fost…ca sa o spun printr-o expresie frantuzeasca…ENORM!!!

3 thoughts on “Franța, Nantes, ERASMUS 2008/2009

  • arthurooooooooooo…salutare frate…ma bucur ca ai net:)…in rand cu lumea si tu:))…sa fi sanatos si iubit.ne mai auzim…sa ai noroc…

  • hihi ce introducere simpatica ai facut! sa stii ca niciodata nu o sa regret ca mi-a fost dor de tine..si inca mi-e in continuare, dar cred ca era tare sa iti povestesc live seara cum povesteam noi ce am mai facut la facultate ca s-a schimbat treaba care ce cum …dar mai mare o sa fie bucuria cand o sa povestim 🙂 abia astept 🙂 distractie placuta acolo, poate maine bag si eu primul blog 🙂 Merry Chrismass hohoho! 🙂 (dar eu sper sa mai vorbim)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *