ERASMUS 2008/2009: Nantes (orasul)

Place royal nantes

Situat în vestul Franței, în regiunea PAYS de LOIRES, în departamentul LOIRE ATLANTIQUE. Un oraș nou, construit la confluenta a doua râuri (un fluviu și un râu). În trecut activitate portuara importanta, marcata de schimbul triangular (francezii duceau pulbere și arme în Africa, în schimb luau sclavi pe care ii vindeau în America și se întorceau cu banii în Franța). Cea mai răspândită imagine a orașului este cea a castelului ducilor de Bretania și cea a turnului LU ( fosta fabrica de biscuiți LU, lumea zice ca e o marca foarte cunoscuta în Europa, eu am auzit aici de ea, nu ma dau în vânt după biscuiți)

Ca și infrastructura pot sa zic ca arata incredibil. Un transport în comun cum rar găsești în lume, un centru foarte bine aerisit, parcări dese și situate în puncte strategice, piste de bicicliști pe toate străzile, stații de închiriere biciclete în toate punctele strategice, informare excelenta prin info ecrane situate în stațiile principale de tramvai, etc. Nu poți sa găsești puncte rele la domeniul infrastructura.

Nu mai știu ce sa va zic, dacă vreți și alte informații despre oraș, întrebați.

2 thoughts on “ERASMUS 2008/2009: Nantes (orasul)

  • FIX aceeasi descriere si la Nancy (mai putin pozitionarea geografica si chestiile unicat gen fabrica LU sau port…in rest…idem…magnidique)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *