Teatru: Gaiţele

12 Aprilie 2008

teatru gaitele cluj napocaO comedie tipic romaneasca cu actori tipic romaniesti. Inghesuiala mare la usa, bilete vandute fara loc, am fost 6 si am stat toti impartiti pe unde am prins locuri libere. Totusi a fost frumos, frumos pentru ca am ras, nu pentru ca piesa ar fi fost bine jucata. S-au observat mici ezitari, roluri jucate slab. Pana la urma nu faptul ca s-a ras a meritat piesa.

Rasul a fost instaurat datorita unor expresi ca:
“Ba pas”
“Je mon fut”
“ne permitem ca suntem in familie”

…sau scene in care servitoarea de origine germana incerca sa vorbeasca romaneste, trecerea alaiului cu morti, certurile dintre cele trei surori si cea mai tare faza cand una dintre gaite a facut o rostogolire inainte grupat pe care inca unii colegi de-ai mei de la sport nu o pot face(gaita are vreo 50 de ani).

Din port.ro

Gaiţele
(comedie)
autor: Alexandru Kiriţescu

Actori:
Lena – Viorica Mischilea, Maria Seleş
Fraulein – Elena Ivanca
Ianache Duduleanu – Emanuel Petran
Margareta Aldea – Irina Wintze
Wanda Serafim – Eva Crişan
Mircea Aldea – Dragoş Pop
Georges Duduleanu – Petre Băcioiu, Virgil Műller
Colette Duduleanu – Maria Muntean
Zamfira – Lucia Wanda Toma
Aneta Duduleanu – Melania Ursu

Decor: T.Th. Ciupe
Costume: Gelu Badea
Regizor: Gelu Badea

Scurtă prezentare: O atmosferă thanatică în care cele trei “viespi” urmăresc avide cortegiile de înmormântare, în care ferocitatea se împleteşte cu senilitatea cretină. Ritmul infernal prin erupţia de ură absolută, scoate piesa din statism, imprimându-i o evoluţie galopantă. Ca într-o pânză de păianjen, “gaiţele” îşi sufocă victimele atunci când vor ele să evadeze din cercul lor infernal.

2 thoughts on “Teatru: Gaiţele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *