Filarmonica: Concert Extraordinar, Dirijor Reinhard Goebel

Vineri, 11 Aprilie 2008

filarmonica de stat transilvania

Astazi, dupa ce m-am intors din Cheile Turzii, am intrat direct la cantina, am infulecat i m-am bagat la un dus rapid, pentru ca la ora 19:00 am vrut sa mergem la Filarmonica. Nu stiam ce spectacol e, probabil ca si daca stiam numele, nu intelegeam nimic. Cel putin eu care sunt afon. Bogdi se mai stie un pic. Oricum, a fost super tare, cred ca mi-a placut mai mult ca la Teatru. E foarte linistitoare si placuta. In pauza m-am intalnit si cu Alina si cami, colegele mele de la FEFS. Ca sa nu scriu departe de subiect iata si compozitia spectacolului:

De pe Cluj4all.com
Concertul va prezenta trei simfonii. Simfonia in Mi bemol major, H. I / 74 [Hoboken I nr. 74] de Joseph Haydn va deschide concertul, o lucrare reprezentativa pentru vasta creatie simfonica a compozitorului austriac, formata din peste o suta de astfel de lucrari.
Orchestra Simfonica a Filarmonicii clujene va interpreta in continuare Posthorne Symphonie (denumita si Posthorne Serenade) in Re major K. V. 320 [Köchel Verzeichniss 320] de Wolfgang Amadeus Mozart, creatiei ce se inscrie in muzica de divertisment a secolului al XVIII-lea.
In incheiere, dirijorul Reinhard Goebel propune o lucrare din aceeasi perioada, a secolului al XVIII-lea, apartinand unui compozitor contemporan cu cei trei reprezentanti importanti ai Clasicismului muzical (Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart si Ludwig van Beethoven), Pavel Wranitzky. Grande Symphonie op. 36 (de Pavel Wranitzky), una dintre cele mai importante creatii ale compozitorului polonez, va fi interpretata in prima auditie nationala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *