Cum se manifesta lumea la un meci de fotbal?

uefa champions league logoDesi in perioada 15-19 ani eram mare fan al fotbalului si umblam la meciurile nationalei si ale lui Dinamo, in ultima vreme am ramas rece la evenimentele fotbalistice, indiferent de amploarea lor. Ma mai uitam cateodata la un meci 5 minute, dar ma plictisea repede.

Astazi insa, am decis ca un meci Steaua – Arsenal merita vazut cu un prieten la un bar. Zis si facut. Va dati seama ca meciul in sine nu ma atras cu nimic, dar o bere cu prietenii nu stica niciodata. Si asa am ajuns la “Violeta”. Meciul era inceput de 15 minute, doua mese cu minori, trei mese cu muncitori de la combinat. Stelisti, dinamovisti sau rapidisti, toti se uitau la monitor. Trece prima repriza, oamenii sunt multumiti, isi fac chiar planuri ca Steaua va invinge, se gandesc deja ce vor face cu castigul de la pariuri, altii injura ca au pus pe Arsenal; discutii de pauza. Incepe repriza a doua, oamenii la fel de atenti, cateva atacuri bune ale stelei ii ridica in picioare si ii fac sa injure groteste. O ratare mare a lui Iacob, parca ii face sa nu mai fie interesati de meci, din minutul 65 nu am mai vazut capete atintite asupra ecranului, la mese se purtau discutii despre viata, despre echipe, despre fotbal. GOL Arsenal. Toata lumea resemnata. Afirmatii de genu:

Macar am rezistat 70 de minute
Dinamo lua 4 pana acuma

Dupa gol, minorii isi savurau ultimele picaturi de bere si purtau discutii total indepartate de fotbal (in nici un caz de scoala). Muncitorii incep sa cante. Am retinut refrenul:

Doamne ocrotestei pe romani

Si uite asa se uita lumea la fotbal. De fapt cred ca interesul pentru fotbal este scazut peste tot, insa este folosit ca un pretext de intalnire cu amicii. Oricum, inca ma mai gandesc la ce a fost in capul lui Dany cand a cheltuit 300 Ron ca sa mearga la meciul asta, nu mai inteleg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *