Hello Romania, I love you Budapest …

castane prajite baia mareWeekendul acesta a avut loc la Baia Mare a 15-a editie a Festivalului Castanelor. Adica, castane, tarabe cu bizbrizuri si haine, bere, mici, vin, concerte, galagie, mizerie, minori in al noualea cer, etc. Cel mai mult imi place la acest festival, ca timp de 3 zile centrul orasului se transforma intr-un adevarat veceu public. Lasand la o parte efectele negative ale unui festival care in fiecare an isi pierde din insemnatate si se transforma in circ, trebuie sa anunt si partile pozitive. Parti pozitive care la randul lor au parti negative. Se pare ca zilele astea nu pot vedea lucrurile cu ochi buni.

Cele mai asteptate evenimente ale festivalului au fost venirea lui Tariceanu la deschidere, concertul Alphaville si intrarea in cartea recordurilor a unui grup de bucatari.

1. Tariceanu; si ma opresc aici

alphaville baia mare2. Alphaville; sunt cei ce canta “Forever young” si “Big in Japan”. Concertul a fost excelent, prestatia a fost de exceptie, publicul infrigurat nu si-a facut simtita prezenta decat la cele doua piese mentionate mai sus. Evenimentul se pare ca a fost asteptat mai mult de presa si de nostalgicii anilor ’90. Mai jos, videoclipul piesei Forever Young:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=n7CuJ8cR9sg&rel=1]
gulas record mondial3. Doborarea recordului mondial la Gulaş; un grup de 15 bucatari din Baia Mare au intrat in cartea recordurilor dupa ce au facut cel mai mare gulaş din lume. 7,5 tone de gulaş au fost amestecate o zi intreaga pentru ca la final sa fie impartit populatiei gratis. Pana aici toate bune si frumoase. Am ajuns si eu pe la ora 20:00 la uriasul gulaş si m-am servit. Prima impresi dupa miros a fost buna. A doua impresie dupa gust a fost dezastruoasa. Gulaşul ori s-a prins ori a fost preparat intr-un ciaun neoperit inainte. Gustul de inox a gulaşlui “mondial” a facut ca lumea sa lase farfuriile jos doar dupa o lungura. Pe cand am ajuns eu acolo, oamenii strazii culegeau feliile de paine de pe tavile abandonate, insa lasau acolo “bunatate” de carne. Cu toate ca gulaşul nu avea gust de gulaş, se pare ca recordul va fi omologat.

Sursa foto: emaramures.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *