De-a pedalatelea prin Maramures / Jouer au velo en Maramures

42-16335654A venit caldura, am improscat tzoagla cu deruginol, am uns lantul cu ulei de transmisie, am schimbat scaunul si am scos casca de sub gramada de praf. Nu, nu este vorba despre casca de inot, nu, nu. E aia de bicicleta. Pai sigur ca da, am scos bicicleta din pod. Pai am si pus cativa kilometri pe ea. Un pic de Barsana, un pic de Sapanta, un pic de bucle de Sighet, un pic, un pic si m-am incalzit. M-am incalzit asa tare ca deja mi-am si impus obiectivele pe anul acesta. Cateva trasee mai indraznete pentru tzoagla mea care a facut turul Frantei undeva prin anii ’80. Dar noroc ca so inventat telefonul mobil si semnalul prin munti.

CB013150Il fait chaud et j’ai derouille mon velo, j’ai graissé la chaîne avec d’huile de transmission, j’ai changé le siège et j’ai debarrasse le casque de la poussière . Non, pas la casque de natation, non, non, mais celle du cyclisme. Mais oui, j’ai sortie mon vélo. Eh bien, j’ai deja mis quelques kilomètres sur elle. Un peu de Barsana, un peu de Sapanta, une petite boucle de Sighet, un peu, un peu et je me suis échauffé. Je me suis échauffé assez bien, que j’ai deja imposés mes objectifs pour cette année. Des routes audacieuses pour mon velo qui a fait Le Tour de France dans les années ’80. Qu’elle chance avec le portable et le signal à travers les montagnes.

Iata ce ne-am (eu cu bitza) propus anul acesta: / Voici ce que nous (moi et mon velo) nous avons proposé cette année:

1. Turul Maramuresului Istoric (138 km):
Sighet – Vadu Izei – Barsana – Sieu – Sacel – Moisei – Viseu de Sus – Petrova – Rona de Jos – Sighet

2. Tara Lapusului (158 km):
Cluj Napoca – Dej – Galgau – Targu Lapus – Copalnic Manastur – Cavnic

3. Turul Gutiului (115 km):
Sighet – Pasul Gatai – Baia Sprie – Cavnic (Pasul Neteda) – Sighet

4. Turul Oasului (168 km):
Sighet – Pasul Huta – Negresti Oas – Seini – Baia Mare – Pasul Gutai – Sighet

3 thoughts on “De-a pedalatelea prin Maramures / Jouer au velo en Maramures

  • Salut Arthur,

    Eu sunt in membru activ al comunitatii openstreetmap.org (OSM) care isi propune sa creeze o harta globala libera, as dori sa te intreb daca eventualele trackuri GPS realizate de tine ar putea fi donate comunitatii OSM. Si eu am fost saptamana trecuta intr-un tur pe la Bisericile Maramuresene aflate in patrimoniul UNESCO, rezultatele pot fi vazute deja pe http://www.openstreetmap.org, daca cumva vrei sa ai trackurile mele GPS culese de pe teren da un semn de viata.

    Mersi Alex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *