Ski Tignes – Val d’Isere

37.Ski Tignes - 05-12.04.2009 024
Tignes si Val d’Isere formeaza al doilea cel mai mare domeniu schiabil din Franta, dupa “Les 3 Valleee” care este cel mai mare in lume. Anul acesta la Val d’Isere a avut loc Campionatul Mondial de Schi Alpin. Domeniul are deasemenea si doi ghetari pe care se poate schia si vara. Localitatile sunt situate la 2000 m altitudine, iar pistele urca pana la 3456 m. Statiunil sunt frecventate in principal de turisti straini, in marea lor pare din Marea Britanie. Pe partii auzi mai mult engleza decat franceza, lucru surprinzator pentru Franta.

Domeniul o suprafata de 10.000 ha pe care sunt amenajate 154 de partii din care 25 negre, 46 rosii, 61 albastre si 22 verzi. Sunt amenajate si doua snowparcuri pentru amatorii de freestyle.

Cat despre mine, am plecat in acest sejur cu Universitatea la centru UCPA Tignes Val Claret. Ce inseamna asta? Inseamna ca in 390 € am avut inclus:

  • Cazare 6 nopti in camere de 4 persoane
  • 3 mese pe zi tip bufet suedez (adica manci pana nu mai poti)
  • Echipament (schiuri, clapari, bete)
  • Abonament pe toate instalatiile domeniului (la liber costa 208€)
  • Cursuri schi (4 cursuri a cate 4 ore pe zi in grupe de cate 8-10 schiori impartiti in functie de nivel)
  • Ambianta la hotel (discoteca, aperouri, jocuri, inietiere dans, stretching, turneu fotbal, reducere la piscina – practic nu era nevoie sa mai iesi din centru seara)

M-am simtit super bine, am facut cunostinta cu o multime de lume, am legat prietenii cu francezi (asta e incrdibil), am reusit sa-mi prajesc ochii si nasul binenteles, am facut cursurile cu grupa de experti (din greseala) fapt care m-a dus in situatii extreme gen schiat in afara pistei. Pentru prima data in viata mi-a fost frica sa nu mor. Si cel mai important, pe langa ca am schiat pe aproape toate pistele din domeniu, am schiar pe cele doua partii ale campionatului mondial de schi alpin si pe o partie de cupa mondiala de coborare. Senzatie de senzatie.

Va las in pace ca ma apuc sa mai scriu la licenta.

2 thoughts on “Ski Tignes – Val d’Isere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *