A iesit soarele si pe strada mea

24. La Rochelle 25-2.02.2009 052

Totul a inceput acum o luna jumate cand la initiativa Eliskai am cumparat niste bilete dus intor (neschimbabile si nerambursabile) catre La Rochelle. O statiune in cvestul Frantei, cam la 200 Km de Nantes. Frumos, nu? Urma sa plecam in 24 februarie. In 22 februarie apare bomba in presa.

Philippe Lucas isi aduce inotatorii la La Rochelle pentru doua saptamani in cantonament.

Pentru cei ce nu stiu, Lucas este cel mai titrat antrenor de inot din Franta. Actual antrenor al Cameliei Potec si ex-antrenor al lui Laure Manaudou (ambele foste campioane olimpice).

Ce coincidenta, nu? OK! Mergem la La Rochelle cu Eliska si Monika, facem turele de rigoare prin statiune, poze, plaja, jocuri cu animale, renumitele clatite franceze (crepes) si totusi ne mai ramane timp. Ce sa facem? Hai sa mergem pana la piscina sa vedem daca tipul e pe acolo, poate vorbesc cu el sa ma ia in practica pentru cateva zile (binentele ca am ziso in gluma, nici nu ma gandeam ca o sa ajung sa vorbesc cu el. Aungem la bazin, intram, vorbesc cu caserita, si ce sa vezi? Imi zice ca omul trebuie sa apara si ca putem sa asteptam in tribune sa il vedem cum antreneaza. Ieie, dar in tribune nu pot vb cu el, asa ca l-am asteptat afara.

-Buna ziua,(imi face semn ca nu are timp, dar eu continui) sunt student la sport in Nantes si as vrea sa fac o practica alaturi de dumneavoastra.
-Sigur, vino maine dimineata la 07:00
-Dar saptamana viitoare nu pot sa vin? (eu ca tampitul negociez)
-Saptamana viitoare nu sunt aici

Si uite asa am ajuns sa-mi rezolv o practica alaturi de Philippe Lucas si Camelia Potec. Dar povestea nu se termina. Ma intorc in Nantes cu ideea ca totusi poate saptamana viitoare o sa fie acolo si o sa pot merge, era prea dintro bucata pt mine sa merg asa nepregatit. Dar nu am riscat. Mi-am cautat bilete de tren, cazare si a doua zi am repornit la La Rochelle. N-am ajuns la antrenamentul de dimineata dar l-am prins pe ala de seara. Si povestea continua…nu va zic ce am invatat, va trebui sa faceti practica cu mine :))

PS: Am prin 3 zile cu un soare de iulie, asa ca mai nou sunt foarte bronzat!!!

5 thoughts on “A iesit soarele si pe strada mea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *