ERASMUS 2008/2009: Inot

PiscineÎn ceea ce privește înotul, am simțit ca m-am delăsat puțin. Umblu la bazin de 3-4 ori pe săptămână, fac antrenamente cu antrenori specializați (pana acum nimic pe plan energetic, doar pe plan tehnic) și cam atât. Nu prea mai am timp sa intru pe internet sa citesc despre știrile din lumea înotului, nu mai am timp sa scriu nimic pe swim.ro, nu mai sunt la curent cu campionatele naționale și europene. Naționale Franței în bazin mic sau desfășurat la o aruncătura de bat de locul unde ma aflu, dar câteva probleme pe care nu vreau sa le enumăr m-au împiedicat sa ajung acolo. În orice caz, chiar dacă nu sunt la curent cu mondenitățile înotului, pot sa zic ca am profitat din belșug de bibliografiile din biblioteca. Astfel sunt puțin mai câștigat pe plan informațional în domeniul tehnic și energetic.

Despre bazinele din Nantes: eu frecventez trei bazine, doua nou nouțe de 25 metrii și unul mai vechi dar de 50 metrii. Când ma refer la vechi ma gândesc la condiții ceva mai bune decât la olimpicul din Cluj. Nu sunt la curent cu prețul abonamentelor și biletelor, dar când ma uitasem la început pe afișe nu vedeam prea mari diferențe fata de la noi. Condițiile sunt excelente și aici ma refer la temperatura incintei și a apei. Nu mi-a fost niciodată groaza sa intru în apa sau sa stau ud în afara apei.
Pe plan competițional nu am găsit nimic interesant aici, pe plan amatori pot sa zic ca francezii stau bine la înot. Cam atât despre înot, după cum ziceam am dedicat prea puțin timp acestui capitol aici (motivele le veți vedea în celelalte capitole), urmând sa ma revanșez în 2009.

5 August 2009
:…in urmatoarele 5 luni am mai progresat putin pe acest plan. O mica practica de 5 zile alaturi de antrenorul Cameliei Potec si documentarea pentru licenta m-au ridicat cu cateva trepte mai sus pe scara cunostintelor.

2 thoughts on “ERASMUS 2008/2009: Inot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *