Sosto Zoo – Nyireghaza, Ungaria

24 August 2008

Prezentarea generala a parcului

Gradina Zoologica din Nyireghaza este a doua ca marime din Ungarioa dupa cea din Budapesta si probabil printre cele mai mari din Europa. Mie mi-a trebuit 4 ore sa parcurc toate aleile din parc si sa vad toate animalele. Dar eu merg repede si nu m-am oprit sa citesc toate tablitele ca erau in ungureste si nu intelegeam. Iti dai seama ca daca esti cu copii mici iti trebuiesc cel putin 3 zile sa vizitezi tot parcul.

Mi-a placut ideea de a vizita parcul pe continente. Am inceput cu Antartica unde am vazut un spectacol cu dresura de foci, o groaza de pinguini, perscarusi galagiosi si doi ursi polari……..am continuat cu America de Sud in cadrul careia exista CASA TROPICALA cu maimute, pasari pesti si animale de care nici nu stiati ca exista. Langa Casa Tropicala se afla zona de pasari. O faza tare a fost cand un cocos a inceput sa cucurigeasca iar toti papagalii din parc au inceput sa-l imite. Un cor de cucurigu impresionant……..mi-am continuat drumul prin Panorama Africana, probabil si cea mai impresionanta cu lei, trigrii, leoparzi, girafe si elefanti. Majoritatea dintre ele aveau si puii aproape. Cei mai impresionant pui erau cei de elefant si girafa…….zona Europei este reprezentata de o gospodarie si de animalele apartinatoare dar si lupi, ursi, caprioare si diferite pasari din zona Carpatilor……ultima oprire am facuto la Aquarium unde am vazut pentru prima data pesti Baracuda (urati domle) si broaste testoase cu gat lung.

Imi pare rau ca nu am avut un ghid sau o carte cu texte despre fiecare animal din parc. Tablitele cu prezentarea erau toate in maghiara si nu prea intelegeam. In rest parcul are o multime de restaurante si terase, banci si zone de odihna, mese cu articole de suveniruri, un mini parc de distractie pentru copii, WC-uri curate. Un loc excelent de petrecut o zi linistita.

O prezentare ilustrata
Siteul oficial al parcului (si in engleza)

Primele zile din viata unui Bebe Elefant nascut in parc
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=idwVXKuhcWQ&hl=en&fs=1]

3 thoughts on “Sosto Zoo – Nyireghaza, Ungaria

  • woooowww Art da’ te plimbi nu te joci …toata ziua buna ziua esti la unguri :))
    oricum frumos parc…au si cazare acolo pe langa restaurante?? :))) daca vrei sa stai cateva zile..sa poti vedea tot tot :))

  • Din 1 Aprilie pana in 30 septembrie: 9:00 – 19:00
    Din 1 Noiembrie pana 31 Martie: 9:00 – 16:00

    Cost:
    Adulit: 1500 HUF
    Copii: 1000 HUF
    Studenti (between 14-18 years): 1000 HUF
    Pensionari: 1000 HUF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *