Maratonul de 24 de ore de inot de la Brasov

03-04 Mai 2008

Arthur

Insfarsit am ajuns si eu la maraton. Cred ca nu am asteptat asa mult o intrecere niciodata. Singurul lucru care ma mai motiva lunile astea cand ma durea spatele era maratonul. Ca altfel nu stiu cat ionotam anu acesta. Fiind primul concurs mai serios, am zis sa imi stabilesc si un obiectiv. Dupa cateva zile de teste am zis ca 1500 metri ar fi o distanta bunicica pentru mine in 30 de minute. Asa ca toate antrenamentele mele, daca le putem spune asa, s-au axat pe tempouri mici si distante multe. Asa ca:

M-am trezit vineri dimineata cu noaptea in cap la Sighet ca sa iau autocarul spre Cluj unde am reusit sa fac cateva ture de bazin (2×100 Mixt, 200 Liber, 400 Liber, 800 Liber) iar la ora 02:30 am plecat spre Brasov cu domnul Victor.

La Brasov ne-am cazat, am stat la o mica discutie si pe la 23:00 am luat somn pentru ca urma sa ne trezim dimineata la 8:30 sa ajungem la deschiderea oficiala. Zis si facut.

Prima intrare in apa am avut-o sambata la 12:00. Toata lumea se plangea de apa, ca e prea calda. cand am intrat eu am zis ca e cea mai buna apa de inotat. Astfel am mers un 1500 metriin 29 minute si 50 secunde. Punct ochit, punct lovit. In apa, pe la 700 de metri m-a luat o durere de ficat de credeam ca crizez. Bine ca s-a incheiat cu bine.

Urmatoarea intrare in apa 18:00. Pana atunci ne-am plimbat prin centrul Brasovului. Un lucru neinspirat dealtfel pentru ca ne-a obosit. Asa ca la ora 18:00 am intrat in apa cu mai putin chef. La cererea inotatorilor probabil temperatura apei a fost scazuta, dar cu toate astea m-am simtit nemaipomenit in apa, inotant un 1500 metri in 29 minute 40 secunde.

Desi urmatoarea intrae in apa a fost la 00:00, am decis sa nu merg la somn. Am asteptat sa mai inoate niste prieteni si am mers sa mancam ceva in aproprierea bazinului. In ciuda eforturilor facute si a lipsei de somn nu eram obosit. Cand am intrat in apa m-am simtit din nou excelent. Am numarat turele facute, m-am cronometrat si am ajuns tot la o suma de 1500 metri in 30 minute 10 secunde. Se pare ca la masa arbitrilor a avut loc o eroare si am ramas cu 1400 metri. Nu am protestat avand in vedere ca am intrat in apa cu un arbitru si am iesit la altul. Gata, pleoapele se inchideau. L-am asteptat pe Liviu sa inoate si el si am mers la hotel. unde am dormit de la 02:00 pana pe la 05:00

Duminica la 06:00 am intrat din nou in apa. Foarte obosit, foarte incordat, foarte ratacit. In 29 de minute am inotat 1400 metri. Puteam sa mai intru intr-o tura dar nu stiam cat tim a ramas si oricum era stors.

Astfel cu un total oficial de 5800 metri am ocupat locul 68 la individual si locul 5 din 16 cu echipa ORCA 2.

Impresii: M-am simtit foarte bine in acest cadru cu oameni pasionati de inot. Am cunoscut lume, am vazut stiluri diferite de inot, am ajuns la anumite concluzii priind tehnica si conditia mea. Totul a fost bine. Sper sa particip si la anul.

Arthur

Arthur

1 thought on “Maratonul de 24 de ore de inot de la Brasov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *