Filarmonica: Turneul Stradivarius 2008

22 Aprilie 2007

alexadnru tomescu - stradivarius elder voicuAstazi am tinut mortis sa merg la concertul de prezentare a viorii Stradivarius in Romania. Fara sa am ureche muzicala, si fara sa am cunostinte deosebite in domeniu stiam ca este o oportunitate pe care nu trebuie sa o ratez. Astfel am ajuns la 19:00 la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj Napoca si cu doar 5 ron am intrat intro lume de vis. Nu ma asteptam sa fiu atat de impresionat de un concert. Vioara aceea m-a “uns pe suflet”. M-a uns asa tare incat mi-am cumparat si un CD cu 25 ron. Eu cel mai zgarcit om de pe planeta. Asa ca cei care aveti ocazia sa ascultati concertul nu o ratati, merita din plin. Aveti programul turneului pe alexandrutomescu.com

In luna septembrie a anului 2007 violonistul Alexandru Tomescu a castigat concursul pentru vioara Stradivarius Elder-Voicu, dobandind astfel dreptul de a canta pe acest instrument de exceptie pentru urmatorii 5 ani. Acest nou succes a confirmat inca o data valoarea incontestabila a tanarului artist roman.

Construita in 1702, vioara “Stradivarius Elder-Voicu” este una din putinele viori Stradivarius din lume aflate inca in stare de functionare. Achizitionata in 1956 pentru Ion Voicu din ordinul lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, vioara nu a mai fost folosita pe scenele de concert din 1997.

Vioara se afla in posesia violonistului pe o perioada de 5 ani, durata contractului de comodat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *