Festivalul Datinilor de Iarnă Marmaţia 2008 – Alaiul

Festivalul de Datinilor de Iarna

Festivalul de Datinilor de IarnaÎn a doua zi de Craciun l-am colindat pe Petrică la Călineşti si apoi am facut puţina condiţie fizica pe pârtie la Cavnic, unde ne-am dat cu sania, cu nailonul si in final am urcat cei 800 de metrii ai partiei pe jos. Noroc cu tocurile lui Dana si Bianca, ca altfel nu ajungeam in varf. Insfarsit, in a treia zi de craciun a sosit vremea ca Petrică si Bianca să ne colinde oraşul. Şi au picat fix pe durata festivalului datinilor de iarna, zici ca au făcuto intenţionat.

Festivalul de Datinilor de IarnaAstfel m-am intalnit cu ei si cu Dorin la Memorial si am mers apoi sa vedem alaiul. Primul lucru memorabil vazut a fost cel mai modern frigider din lume chiar in centrul orasului. Vedeti si voi in poza cum chiriasii acestor cladiri monument din plin centrul Sighetului isi afiseaza avutia. Si noi in Cluj tinem mancarea iarna pe pervaz daca nu incape in frigider, dar caminul nostru nu e tocmai in centru si nici nu prea vede lumea pana la etajul IV.

Festivalul de Datinilor de IarnaApoi am purces spre tribuna primaritei, in fata careia se oprea fiecare delegatie si isi prezenta obiceiul, colinda, salutul sau mai stiu eu ce. Binenteles nu am avut loc prin preajma ca sa ne uitam si noi, asa ca am mers un pic mai incolo unde am putut face si cateceva poze.

Ne-am ocupat locul si am asteptat sa vedem minunatiile festivalului trecand:
Festivalul de Datinilor de Iarna

Festivalul de Datinilor de Iarna

Festivalul de Datinilor de IarnaVizita celor doi boieri, s-a terminat repede, la chiria lui Dorin, unde ne-am adapat cu bere si ne-am hranit cu un platou facut de Dorin. Moni saraca era la salon la lucru. Dupa festin nemernicii s-au propulsat spre masina care-i ducea la Calinesti.
M-am mai intalnit cu Petrica in toiul noptii cand mergeau spre gara, iar eu la alergare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *